חיפוש

למה חשוב לעשות "על האש" על מתקן ייעודי להכנת אוכל?

אנחנו שומעים לא פעם על אנשים שמחליטים "לאלתר" מתקן שעליו הם מכינים על האש. מדובר ברוב המקרים במצבים שבהם נתקעים בטבע עם חברים או קרובי משפחה ומחליטים להכין ארוחה בשרית ללא תכנון מראש, כך שאין גריל פחמים או מתקן ייעודי להכנת אוכל בסביבה. מדובר במצב מסוכן ביותר שראוי להימנע ממנו. בשורות הבאות ריכזנו עבורכם את כל הסיבות להכנת על האש על מתקן ייעודי.

 

  • בגלל הבטיחות

הסיבה הראשונה, ואם תשאלו אותנו, גם החשובה ביותר מבין 3 הסיבות היא הבטיחות. כשמכינים על האש, יש מעורבות של חומרים דליקים וכמובן שגם אש. כך שמדובר במצב שעשוי להיות מסוכן, אם לא מתנהלים בהתאם לכללי הבטיחות המתאימים. כשאתם בוחרים לערוך על האש במתקן שאינו ייעודי להכנת אוכל, אתם מסתכנים את כל הגורמים הבאים:

  • את עצמכם
  • את הטבע שמסביבכם, כולל את העצים, השיחים, הפרחים ועוד
  • את החיות שנמצאות מסביב
  • את האנשים שגרים בקרבת מקום או עשויים לבוא לטייל באזור

בשנים האחרונות ישנה עלייה במספר מקרי השריפות בארץ שאירעו בעקבות הכנת על האש בשטח פתוח. נעשים מאמצים כבירים למנוע את הישנות השריפות הללו. שימוש במתקן שאינו ייעודי לאוכל, צפוי להעלות את הסיכויים להתפתחות של שריפה מסוכנת.

 

  • בגלל הנוחות

תדמיינו את עצמכם יושבים על כיסא נוח ומישהו בכל פעם מסדר עבורכם את הבשרים על המנגל. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להתרכז במחשבות, להתכנס עם עצמכם ולנפנף. זה הכל. איזה שלווה, רק מלחשוב על זה, אנחנו רוצים לצאת לטבע עם גריל פחמים. אנחנו בעצם מנסים להוביל לזה שהכנה של בשר צריכה להיעשות בנוחות. כמו שחומוס עושים באהבה, בשר עושים בניחותא. הכנת בשר על מתקן שאינו ייעודי לאוכל היא בדרך כלל מורכבת ולא נוחה.

אתם כנראה תצטרכו להתיישב עם ברכיים כפופות ולנסות לשמור על האש שלא תברח לכם חלילה ותדליק את כל הטבע שמסביב. זו הסיבה השנייה לכך שעדיף להשתמש במתקן ייעודי להכנת אוכל, אם אתם מעוניינים לקרוא פרטים נוספים בנושא זה, לחצו על הקישור הבא: https://www.beshekel.org.il/יש-מקומות-שאסור-להדליק-בהם-מנגל-מה-אומר.

 

  • בגלל הטעם

אין על כך וויכוח כלל. הכנה של בשרים על מנגל פחמים מעשירה את הבשר בארומה ייחודית, כזו שלא ניתן לקבל בשום מתקן אחר, ובמיוחד שלא במתקן מאולתר שלא מיועד בכלל להכנה של בשר.
אם תערכו מנגל על מתקן שאינו ייעודי להכנת אוכל, אתם צפויים למצוא את עצמכם אוכלים בשר עם התוספות הבאות:

  • חול
  • אבנים
  • לכלוכים
  • שיערות של מטיילים אחרים וכו'

התוספות הללו צפויות להיות על הבשר שלכם, כי זו התוצאה של מנגל ארעי, הוא עשוי ליפול על האדמה ואיתו כל הבשרים. לסיכום, תעשו לעצמכם טובה ותשתמשו במנגל להכנת בשרים.

מדורה עם חברים ביער

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא