חיפוש

ההבדלים הקריטיים בין עורך דין לענייני משפחה לגירושין

עורך דין לענייני משפחה הוא עורך דין העוסק במגוון רחב של נושאים הקשורים לתא המשפחתי.

נושאים אלו לא בהכרח כוללים את נושא הגירושין אלא מנעד רחב יותר של תחומים.

היות ונושא הגירושין הוא הליך סבוך ומייגע הכולל בתוכו אינטרסים רבים כלכליים ואישיים, נדרש מעורך הדין המתעסק בענייני גירושין שיתמחה בצורה המקצועית ביותר בנושא זה, על מנת שיוכל להתמודד עם כלל הגורמים המעורבים בצורה הטובה ביותר ללקוח אותו הוא מייצג.

 

עורך דין לענייני משפחה

עורך דין לענייני משפחה יתעסק במגוון תחומים הקשורים להקמתו, ניהולו ופירוקו של התא המשפחתי. בין כלל הנושאים נוכל למצוא הסכמים שונים בין בני זוג, ניהול מעמדם של בני הזוג כידועים בציבור, טיפול בכל ענייני הצוואות והירושות, טיפול בענייני משמורת ואפוטרופסות, סיוע וליווי בכל הקשור לתהליך ייפוי כוח מתמשך, וכמובן ליווי בהליך גירושין.

 

עורך דין לענייני גירושין

עורך הדין לענייני גירושין ממלא תפקיד קריטי בליווי הלקוח והשגת זכויותיו בכל הקשור להליך הגירושין עצמו. הייחודיות בהתמחות בנושא הגירושין כוללת הבנה בהליכי גישור, בכל הקשור למרוץ הסמכויות והגשת התביעה, התמודדות מול בית הדין הרבני וייצוג בתביעות מזונות ומשמורת.

כאמור, זהו תחום סבוך הדורש מקצועיות ומיומנויות ספציפיות ולא כלליות בדיני המשפחה. עורך דין המומחה בענייני גירושין, בייחוד כאשר מדובר בהליך גירושין המעורבים בו ילדים, צריך להיות מקצועי ולהכיר את הנושא המשפטי על בוריו, אחרת הצד אותו הוא מייצג עלול לצאת נפסד.

לכן, בבחירת עורך דין, מומלץ לבדוק ולהתרשם מהישגיו הקודמים, אלו תיקים ייצג, האם ייצג בערכאות גבוהות, האם בתיקיו נקבעו תקדימים, האם הגיע להישגים משמעותיים בתיקים חשובים ועוד. למידע נוסף וייעוץ בנושא, ניתן לבדוק באתר https://liatfaigel-law.co.il.

 

הדין הדתי

בכל הקשור לענייני משפחה לדין הדתי יש מעמד מיוחד במדינת ישראל, כאשר בכל הנוגע לנישואין וגירושין יש לו עליונות. המשמעות הפרקטית הינה כי במדינת ישראל ניתן להתחתן רק בבית הדין הדתי, כל אזרח על פי השתייכותו הדתית. בנוסף, גם להתגרש ניתן רק באמצעות בתי הדין הרבניים, כשבמקרה זה אפילו אם אזרח בוחר להתחתן בנישואים אזרחיים במדינה אחרת, במידה והוא מעוניין להתגרש בארץ הוא יהיה מחויב לבצע זאת על פי הדין הדתי.

 

מרוץ סמכויות

לבית הדין הרבני ישנה סמכות מקבילה לבית המשפט לענייני משפחה בכל הקשור לענייני גירושין. באפשרות בני הזוג לבחור לאיזה  מוסד ברצונם לפנות על מנת שבו יתנהל ההליך המשפטי בעניינם. יש לציין כי המוסד הראשון בו תוגש התביעה, יהיה זה שידון בה ללא אפשרות לפנות לערכאה המקבילה. המשמעות היא כי החל מהרגע בו התקבלה החלטת הגירושין נוצר מעין מרוץ סמכויות בין הגבר לאישה כאשר הראשון מבניהם שיגיש את הבקשה יזכה במקום התנהלותה של התביעה לבחירתו.

 

pointing-1991215_640

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא